رشته پلو یکی از پلوهای مخلوط و اصیل ایرانی است که آن را به منزله غذای محلی مشهد هم میشناسند. در طرز تهیه رشته پلو ، ابتدا برنج را بخیسانید. سپس آن را در مقداری آب جوش بپزید و در 5 دقیقه پایانی، رشته پلویی را هم اضافه و هر دو را با هم آبکش کنید. ته قابلمه تهدیگ مورد نظر خود را قرار دهید و رشته پلو را دم بگذارید. در کنار این برنج میتوانید انواع گوشتها و مخلفات متنوعی مثل کشمش و خرمای تفتداده شده، زرشک تفتخورده، برنج زعفرانی و تهدیگ برنج را سرو کنید.
در ادامه جدول مشخصات غذایی رشته پلو با کشمش و خرما و زعفران را با هم میبینیم:
رشته پلو | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | با احتساب زمان خیس خوردن برنج، بیشتر از 2 ساعت |
زمان پخت غذا | حدود 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه رشته پلو زعفرانی با کشمش و خرما
رشته پلو با کشمش و خرما غذایی است که گیاهخواران هم میتوانند از طعم بینظیر آن لذت ببرند. این غذای بدون گوشت و لذیذ، انتخابی عالی برای برنج مخلوط مجلسی است که ظاهری بسیار اشتهابرانگیز دارد. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه رشته پلو بدون گوشت یا مرغ را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه رشته پلو
برای طرز تهیه رشته پلو مجلسی مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 2 پیمانه |
رشته پلویی | 100 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
خرما | 10 عدد |
کشمش | نصف پیمانه |
زعفران دمکرده | نصف قاشق چایخوری |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نان لواش، سنگک یا تافتون | 1 عدد |
دستور پخت رشته پلو به صورت مرحله به مرحله
برای تهیه رشته پلو با خرما و کشمش مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا برنج را چند بار بشویید و با مقداری آب و نمک بهمدت 2 ساعت بخیسانید.
- مرحله دوم: پس از گذشت زمان لازم، قابلمهای را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. یک قاشق سرخالی نمک هم به آب اضافه کنید.
- مرحله سوم: آب برنج را خالی کنید و خود برنج را در قابلمه بریزید. 5 دقیقه مانده به آبکش کردن برنج، رشتههای پلویی را به 3 قسمت تقسیم کنید و در قابلمه بریزید.
- مرحله چهارم: رشتهها و برنج را کمی هم بزنید تا به هم نچسبند. پیش از آبکش کردن، چند دانه برنج را امتحان کنید. اگر اطراف آنها نرم و مغزشان کمی سفت بود، باید برنج و رشته را آبکش کنید.
- مرحله پنجم: چند دانه از برنجهای داخل آبکش را بچشید. اگر شور بودند، کمی آب روی برنج و رشتهها بگیرید تا شوری رشته پلو متعادل شود.
- مرحله ششم: حالا قابلمهای مناسب را روی شعله متوسط گاز قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید. سپس نان موردنظر خود را برای تهدیگ ته قابلمه قرار دهید و مخلوط برنج و رشته را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله هفتم: حدود 45 دقیقه تا یک ساعت طول میکشد تا برنج دم بکشد. اجازه دهید در ابتدا حرارت متوسط باشد تا قابلمه بخار کند و تهدیگ برشته شود. سپس حرارت را کم کنید.
- مرحله هشتم: در یک ربع پایانی پخت رشته پلو، زعفران دمکرده را با مقداری روغن یا کره آبشده ترکیب کنید و روی برنج بریزید.
- مرحله نهم: در فاصله دم کشیدن برنج، کشمشها را بشویید، آبکش کنید و کنار بگذارید. پیاز را هم بشویید، پوست بگیرید و بهصورت خلالی خرد کنید. همچنین هسته خرماها را خارج کنید.این غذاهای خونگی خوشمزه میتونید با داشتن کد تخفیف اسنپ فود ارزونتر تهیه کنید.
- مرحله دهم: در ادامه پیازهای خلالی را در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد، ادویههای لازم را اضافه کنید. سپس خرما و کشمش را هم در تابه بریزید و همه مواد را کمی با هم تفت دهید.
- مرحله یازدهم: درنهایت رشته پلو را داخل دیس مناسب بکشید و روی آن را با پلوی زعفرانی، مخلوط کشمش، خرما، پیاز و برشهای تهدیگ تزئین کنید.
منبع :